Întâlnire de lucru cu domnul Felix STROE, Ministrul Transporturilor, Bucuresti, Luni, 20 noiembrie 2017

Luni, 20 noiembrie 2017, începând cu ora 09.00, la sediul Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN din Str. D.I. Mendeleev, nr. 36-38, Sector 1, Bucureşti, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat d-l Felix STROE, Ministrul Transporturilor, d-l Ion POPESCU, preşedintele confederaţiei, d-l Rodrigo-Gabriel MAXIM, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), împreună cu reprezentanţi ai FSTFR şi Sindicatului pentru Unitatea Salariaților CFR Călători, respectiv ai Sindicatului Aeroportuar “Henri Coandă”, organizații sindicale afiliate.

Citiţi aici … comunicatul de presă al CSN MERIDIAN  unde sunt prezentate principalele probleme abordate, precum şi soluţionarea aspectelor semnalate de către sindicate.

Vedeti aici pagina de facebook CSN MERIDIAN… https://www.facebook.com/ConfederatiaSindicalaNationalaMeridian/posts/1508565709228472

SHARE

12 Responses

 1. Sperante pentru statut… inca mai avem…poate si cu ajutorul conducerii MERIDIAN – inca o data – o sansa sa ne vedem un vis realizat! Despre buget viitor…salarii si negocieri… numai prin “bunavointa ordonatorului principal de credite”….Negocierea este impusa prin ordonanta de urgenta care modifica/deroga de la o LEGE ORGANICA !? Oare este o negociere reala? Ce si cum se va putea negocia si ce se va obtine in conditiile in care SUNT CCM IN DERULARE? Nu se specifica nimic despre vre-o modificare/derogare la art.164 „Pe durata valabilităţii unui contract sau acord colectiv de muncă angajaţii nu pot declanşa conflictul colectiv de muncă.”! Oare „partile sunt egale si libere in negociere”…? Daca una din parti (sindicala) nu „e multumita” de negociere…NU POATE FACE NIMIC! Nu ca ar fi facut ceva…exemplu când nu mai exista CCM (expirase perioada de valabilitate)…S-a vazut opinia ITM in oct.2015…dara’mite acum…când exista CCM inregistrat si in derulare…? Deci se impune o negociere… de ‘ochii lumii”…cat va vrea angajatorul..administratia…ata se va da…iar „negociatorii”..vor trebui sa accepte…ca nu au alta varianta….Întrebarea e cat se va da? daca se da 20-21% nu vom pierde – nu vom castiga….si nici macar scaderea impozitului nu va fi un plus pentru palmasi…daca va vi mai putin vom fi pierzatori…daca va fi mai mult…vom castiga nitel…un procent-doua acolo!

  1. Da Leonidas exista iarasi ,,Sperante pentru statut… si inca mai avem…poate si cu ajutorul conducerii MERIDIAN – inca o data – o sansa sa ne vedem un vis realizat! ,, dar trebuie retinut ca sansa noastra poate sa fie Ministrul Transporturilor- Domnul Felix Stroe, poate sa fie Presedintele CSN Meridian- Domnul Popescu Ion sau putem sa fim noi toti ceferistii uniti in scopu comun ce se numeste aparitia Legii Statului Personalului Feroviar asa cum a fost stabilita prin Dialog Social la Ministerul Transporturilor.

 2. Nici nu mai stim pe cine sa mai credem . speranta moare ultima . Cu toate ca minciuna si promisiunile au mare efect in tara asta eu sper in continuare in reprezentantii nostriii , mai ales in domnul RODRIGO .

  1. doar în d-nu Rodrigo crezi ? sindicatul e mare și federația și mai mare ?

   1. Domnule Podina Cristian cred ca ai dreptate : trebuie sa ai incredere si in liderul sindicatului, dar si in sindicatul din care faci parte, precum si in Federatia din care faci parte.

    1. exact ,sunt mulți oameni care pun osul la treabă ,nu d-nu președinte ,cred că nu le faceți toate singur

  2. Domnule Mircea Ormenisan va multumesc pentru increderea avuta in ceea ce fac in activitatea sindicala pe care o desfasor si in mod sigur o sa constatati in viitor ca nu v-am dezamagit , nu va dezamagesc si nu va voi dezamagi in continuare.

  1. Domnule Podina daca ati privi cu simt de raspundere ultimi doi ani si jumatate cand au fost la negocierea CCM la nivel de CFR Calatori Maxim Rodrigo Gabriel si echipa de negociere propriu zisa a FSTFR, dar si si Echipa Tehnica de Negociere a CCM la nivel de CFR Calatori din partea FSTFR , o sa constatati si rezultatele pe care le asteptati si nu le-au avut Ramura Comercial pana acu doi ani si jumatate pana sa faca parte din FSTFR si/sau SUS CFR Calatori ( ma refer la o mare parte din Ramura Comercial ce a aderat la SUS CFR Calatori si la FSTFR ) …

   1. au început deja negocierile ? conf oug 82/2017 ? și dacă au început ,știți cine va negocia ? La CFR Călători ?

   2. este și d-nu șef serviciu control trenuri SRTFC Cluj ,în poză ?