La mulți ani România! SUS ROMÂNIA! S.U.S CFR Călători!

Așa au sărbătorit ceferiștii din SRTFC Iași Ziua Națională a României…

SHARE

11 Responses

 1. d-nu admin în ianuarie ? în ce dată ? vreau să particip

  1. La sedinta Comitetului Director sunt convocati și participa conform STATUTULUI cei care sunt in conducerea Federatiei…

 2. Miting face BNS și FNFMCV din BNS . Domnul Președinte FNCMV- Mare Grigore luni 04.12.2017 a făcut o invitație telefonică la Președintele FSTFR-Maxim Rodrigo Gabriel ca să participe și FSTFR în sprijin de susținere feroviar la Mitingul din 12.12.2017, ținând cont că FSTFR face parte din CSN Meridian. În consecință Președintele FSTFR a răspuns afirmativ invitației domnului Președinte Mare Grigore precizându-i acestuia că dacă FNCMV ce este organizatoare de Miting participă cu 1000 de feroviari la Mitingul din 12.12.2017, atunci FSTFR ca invitată va participa și aceasta cu 200 de feroviari la Mitingul din 12.12.2017 care va începe la 10.00 în Parcul din fața Ministerului Transporturilor până la 10.30 după care în mars de protest până la Guvern și la Guvern de când se ajunge și până cel târziu la 12.30 membrii de sindicat ai FSTFR vor protesta pentru revigorarea transportului feroviar de călători, pentru ca în 2018 atunci când se face transferarea sarcinii fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat în cazul veniturilor din salarii ( CAS și CASS) să nu se piardă la salariul avut în anul 2017 și de asemenea vor protesta pentru achiziția de material rulant nou și pentru acordarea pentru CFR Călători de fonduri suficiente pentru repararea în anul 2018 a parcului de material rulant inventar al CFR Călători pentru a putea transporta în condiții de confort călători cu trenurile CFR Călători și vor protesta pentru ca să nu se mai întâmple și în viitor așa cum s-a întâmplat în anul 2017 când Guvernul României la prima rectificare bugetară din septembrie 2017 a transformat CFR Călători din unitate profitabilă în unitate neprofitabilă etc. Precizez că FSTFR nu are alt mandat de la CSN Meridian pentru alte tipuri de protest decât cel feroviar menționat mai sus.

  1. vă referiți la FNFMCV ? și vom susține și adoptarea statutului ?

   1. FSTFR mergea la miting in primul rand pentru a scanda:
    -vrem STATUTUL personalului feroviar!
    -vrem investitii in material rulant nou!
    -vrem investitii in infrastructura feroviara!
    -vrem ca transferul contributiilor de la angajator la angajat sa nu ne afecteze salariul!
    -vrem cale ferata ca in Uniunea Europeana!
    Astea erau singurele lozinci care au fost acceptate de CSN MERIDIAN din care FSTFR face parte tinand cont ca FSTFR avea doar statut de invitat la miting.
    Atentiem mitingul s-a anulat, urmand sa se reprogrameze.

    1. când este următoarea adunare generală ,așa cum prevede statutul prin art 26

     1. Următoarea Adunare Generală va fi conform STATUT în ianuarie 2020…

    2. când este următoarea întrunire a Comitetului Director ?