Despre rolul site-ului F.S.T.F.R.

Credem că accesând site-ul https://www.fstf.ro, trebuie să găsim în comentariile de pe acest site, răspunsurile cele mai adecvate la problemele feroviare apărute în practică urmărind să înțelegem ce se întâmplă cu noi în realitate.
Mai credem că accesând site-ul https://www.fstf.ro trebuie să ne informăm reciproc, sau altfel spus să existe o varietate a informațiilor oferite, precum și posibilitatea de verificare a informațiilor prin confirmarea lor și de către alți cititori ai site-ului ce cunosc mai mult despre informațiile, ce nu sunt cu caracter secret, confidential etc., care se aduc prin comentarile de pe site-ul https://www.fstf.ro .

Precizăm că site-ul www.fstf.ro nu a fost gândit ca un mod de comunicare agresiv cu atac la persoană, fapt pentru care comentariile sau frazele din comentarii care conțin “atac la persoană” nu se vor publica.

SHARE

133 Responses

 1. Comandament de iarnă la Guvernul României de Ziua Națională a României.

 2. ,,Anul acesta, se împlinesc 96 de ani de la Unirea tuturor românilor într-un singur stat. Sărbătoarea de suflet a tuturor românilor s-a desfășurat anul acesta în Piaţa Constituţiei ,, . DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI UREZ DIN SUFLET : LA MULȚI ANI , ROMÂNIA ! LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR !
  Citiți:
  http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQqQIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2FStiri%2FDigi24%2FActualitate%2FStiri%2FZIUA%2BNATIONALA%2BA%2BROMANIEI%2BUrari%2Bde%2B1%2BDecembrie&ei=aT98VJLOGOe8ygO04oGIDw&usg=AFQjCNHHcSpbVkHVmED2OGxv7jWmZdLBlA&bvm=bv.80642063,d.bGQ

 3. http://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/noutati-feroviare/corespondenta-din-nou-despre-acorduri-lideri-sindicali-si-palmasi Sper ca nu asemenea manipulari sa faca parte din ” Romania lucrului bine facut ” ( bine facut pentru cine, de catre cine, in detrimentul cui ,etc ) , se aseamana izbitor de mult cu formula ” Sa traiti bine ” ( cine a trait bine in Romania lui “Sa traiti bine” ,sa munciti bine pentru noi (???), si daca nu traiti bine voi sunteti vinovati ) . Mai degraba s-a furat bine, haideti sa nu mai lasam administratia sa faca lucrurile bune numai pentru ei si neamurile lor , de asta este bine sa avem un sindicat puternic la nivel national si neaservit puteri si administratiei.

 4. Eu zic in al 12lea ceas: ,hai sa facem ceva bun ,hai sa lasam orgoliile sau teama,hai sa iesim din carti fiacre la timpul lui dar toti pe usa din fata cu capul sus.Salariatii din CFR au nevoie de :stabilitate,respect ,salariidecente pe masura muncii prestate si sa fie reprezentati de Lideri cu urmatoarele calitati:sa fie onesti,sa fie profesionisti,sa nu fie subiectivi in nici o situatie si sa aiba spirit de echipa.Eu asa vad.Dvs. cum ????

 5. Cea ce se petrece la Tarom :,,Aceasta saptamana va fi decisiva pentru soarta companiei Tarom. Pilotii si personalul tehnic au ajuns la capatul rabdarilor, si nu mai incredere in actuala echipa manageriala condusa de catre belgianul Christian Heinzmann. Luni de zile au fost amagiti cu majorari salariile, dar acum au aflat ca nu se poate face nicio majorare salariala pentru simplu fapt ca situatie economica a companiei este dezastruoasa.,, este asemanator tuturor Companiilor CFR.Mie unul imi da de gandit serios.
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/decisiv-ioan-rus-gireaza-prabusirea-companiei-tarom-135434

 6. “Credem că accesând site-ul trebuie să găsim în comentariile de pe acest site, răspunsurile cele mai adecvate la problemele feroviare apărute în practică urmărind să înțelegem ce se întâmplă cu noi în realitate.,,
  Eu Nu cred, ci sunt SIGUR, ca acest site trebuie sa fie oglinda FSTFR.
  Acest site trebuie sa dea informatii complete si la zi, indiferent ca este de bine sau de rau, membrilor de sindicat din Federatie, din S.U.S. Calatori, tuturor celor interesati de cea ce intreprinde Federatia, SUS Calatori sau ceea ce decide sau doresc sa decida conducerea SNTFC CFR Ccalatori in legatura cu locurile noastre de munca, cu conditile de munca, cu viitorul SNTFC CFR Calatori.
  La sectiunea COMENTARII, vreau sa vad cat mai multi membrii de sindicat care iau atitudine, vin cu propuneri (pertinente si decente), spun liberi si deschis ceea ce gandesc.
  Ceea ce s-a intamplat la alegerile Prezidentiale, as vrea sa se petreca si la CFR Calatori. Adica, ca fiecare membru de sindicat sa-si spuna parerea printr-un comentariu, cu curaj, sa se implice activ in lupta sindicala. Un semn bun a fost dat de societatea civila( societate din care facem si noi CFR-isti parte), la aceste alegeri Prezidentiale, unde o majoitate covarsitoare a facut diferenta. Tot asa se poate si la sindicate, dar numai printr-o implicare activa si constanta. Trebuie, este obligatoriu sa va pese de viitorul d-tra. Va rog nu mai lasati o mana de oameni sa ia decizii in numele d-tra si mai ales in detrimental d-tra.Cu cat vor fi mai multe comentarii, v-a da de gandit celor care iau decizile(fara sa ne consulte) in numele nostrum si pentru noi.
  Prin intermediul site-ui, trebuie sa ne informam reciproc.
  Parerea ta conteaza.
  PS. Trebuie sa fie postate si comentarile critice, nu numai cele laudative.

 7. In anul 2011 majoritatea parlamentara formata din PDL-isti, guvernul Boc si Presedintele Romaniei s-au gandit sa faca modificari legii 53(codul muncii). Din aceste modificari a aparut si legea 62/2011(legea dialogului social). Toate aceste modificari ale legii, au dus la minimalizarea sindicatului in statul de drept, de fapt ingradirea anumitor drepturi ale membrilor de sindicat. La timpul respectiv, Confederatile sindicale, Federatile sindicale, sindicatele in general, au incercat sa impiedice aprobarea acestor legii, print-un miting de protest, la care au participat foarte putini din membrii de sindicat. Motivele ptr. care au fost foarte putini manifestanti nu le discut. N-am reactionat atunci, la fel ca alte sindicate din Europa, acum tragem ponoasele.
  Printre modificari a fost si
  Cap.V,Art.51(reprezentativitatea organizatilor sindicale)din legea 62/2011, prin …:-C. la nivel de unitate:
  a) au statut legal de sindicat;
  b) au independență organizatorică și patrimonială
  c) numărul de membri ai sindicatului reprezintă cel puțin jumătate plus unu din numărul angajaților unității
  Datorita acestor modificari ale legii (pct.C), FSTFR prin Presedintele FSTFR, a propus sa ne aliniem modificarilor legale, pentru a fi mai bine reprezentati la nivel de unitate CFR Calatori, si sa formam un singur sindicat la SNTFC CFR Calatori. Asa a luat fiinta Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (prescurtat S.U.S. CFR Călători)
  Acest proiect a inceput din luna Februarie 2014, cu toate ca a fost propus inca din 2012 ca raspuns la Legea 62/2011. Motivele care au dus la inceperea proiectului asa tarziu, nu le comentez.
  Din conducerea S.U.S.Calatori , pe langa Presedintele S.U.S. Calatori, fac parte si oameni noi, oameni care nu au ocupat functii de conducere in Federatii, oameni curati(daca vreti), oameni in care trebuie sa-i monitorizam si sa le dam credit(pana la proba contrarie), sa-i sprijinim cu toata increderea.
  De aceea pentru a fi mai bine reprezentati, pentru toti cei care ctesc si nu numai, acest site, le recomand sa se inscrie cat mai repede in acest sindicat. Cu cat mai repede cu atat v-om fi mai bine reprezentati la nivel de SNTFC.
  Parerea mea conteaza.
  PS. As dorii sa va stiu parerile, bune sau rele, nu conteaza.

 8. Sigur ,viitorul este un sindicat unit si Acela este SUS CFR CALATORI,pentru ca am vazut ca numai uniti vom putea sa reprezentam salariatii CFR.Nu ezitati si veniti alaturi de noi cei care vrem sa fim uniti in SUS CFR CALATORI,afiliat la FSTFR.Hai sa aratam ca avem un cuvant de spus .si ne pasa viitorul copiilor nostrii.

 9. Întrebările continuă și mă refer la cele referitoare la ce interval de timp este necesar pentru ca majoritatea salariaților SNTFC,,CFR Călători,,SA să devină membrii de sindicat ai Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (S.U.S. CFR Călători) ?

 10. Puterea de a îndura pentru un ideal al unirii mișcării sindicale în Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (S.U.S. CFR Călători) este foarte mare, iar speranța ne dă încredere în viitorul Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (S.U.S. CFR Călători) …

 11. Pentru o informare cât mai corectă a salariaților CFR-iști , prin intermediul site-ului https://www.fstf.ro, vă aduc la cunoștință că : ,,Curtea de Apel Brașov a admis apelul declarat de debitoara Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive CFR-SCRL Braşov SA împotriva sentinţei civile nr. 2305/sind/28.08.2014 a Tribunalului Braşov, Secţia a II-a civilă, contencios administrativ şi Fiscal, pe care o anulează şi trimite cauza instanţei de fond în vederea deschiderii procedurii insolvenţei prevăzută de Lg 85/2014. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 21.10.2014. Document: Hotarâre 716/2014 21.10.2014 ,, .

 12. Referitor la faptul că : ,,trebuie să ne informăm reciproc, sau altfel spus să existe o varietate a informațiilor oferite pe site-ul http://www.fstf.ro , precum și posibilitatea de verificare a informațiilor prin confirmarea lor și de către alți cititori ai site-ului ce cunosc mai mult despre informațiile, ce nu sunt cu caracter secret, confidential etc., care se aduc prin comentarile de pe site-ul https://www.fstf.ro ,, mi se pare de asemenea foarte corect să fie așa și numai așa .

 13. Referitor la faptul că : ,,trebuie să găsim în comentariile de pe acest site, răspunsurile cele mai adecvate la problemele feroviare apărute în practică urmărind să înțelegem ce se întâmplă cu noi în realitate ,, mi se pare foarte corect să fie așa și numai așa .

 14. Cred că ar trebui să se retina că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători ( S.U.S. CFR Călători) și-a propus să aibă un dialog social cu patronatul, cu organele puterii de stat centrale sau locale, cu Parlamentul și în consecință S.U.S. CFR Călători și-a propus să aibă diverse raporturi cu patronatul, cu organele puterii de stat centrale sau locale, cu Parlamentul, fapt pentru care și-a propus să utilizeze mijloacele specifice muncii sindicale .

 15. Cred că ar trebui să se retina că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători ( S.U.S. CFR Călători) și-a propus să participe și să se implice activ în negocierea, încheierea, derularea şi încetarea contractelor colective de muncă la nivel de SNTFC,,CFR,,Călători,,SA.

 16. Cred că ar trebui să se retina că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători ( S.U.S. CFR Călători) și-a propus să participe la elaborarea şi aplicarea regulamentelor de ordine interioară și a altor norme interne care vizează activitatea membrilor săi de sindicat în calitatea lor de salariaţi ai SNTFC,,CFR Călători,,SA.

 17. Domnule presedinte sunt de acord cu dumneavoastra , principala activitate a unui sindicat este sa lupte pentru bunastarea membrilor sai de sindicat prin negocierea cu patronatul a unui salariu care sa justifice valoarea munci membrilor sai de sindicat ( nu sa auzim expresii de genul : – Ce face domnilor mecanicul de locomotiva , plimba geanta de la un dormitor la altul. ) . Asigurarea de conditii de munca decente ( sa nu spun conform instructiilor si ordinelor in vigoare ) . Monitorizarea activitati structurilor de conducere a CFR Calatori pentru a se inpiedica fraudele comise de fostele persoane aflate la conducerea CFR Calatori ( cu cat se putea mari salariile daca nu exista jaful fara precedent de la CF sau conditiile de munca ) .Eu raman consecvent la idea mea pe care v-am expuso aceea de a avea un membru in consiliul de administratie al CFR Calatori propus si votat de sindicatele de la CFR Calatori care sa raspunda in fata membrilor de sindicat pentru actiunile sale din consiliul de administratie si eventual sa poata fi revocat din functie de catre acestia. Sa incercam sa aplanam vendetele dintre noi si celelalte sindicate si sa actionam in spiritul denumiri sindicatului national S.U.S. CFR Calatori. Sper ca angajati CFR Calatori sa inteleaga ca avand reprezentativitate sindicala la nivel national de CFR Calatori ne putem apara drepturile , putem fi parteneri reali in discutiile si negocierle cu patronatul , ne putem mobiliza mai bine pentru activitati sindicale nationale pentru ca administratia sa realizeze consecintele faptelor lor, de aceea domnilor colegi din CFR Calatori trebuie sa ne alaturam noului sindicat national S.U.S. CFR Calatori. Va multumesc .

 18. S.U.S. CFR Calatori a fost constituit pentru a venii in sprijinul real al salariatilor,pentru o reprezentare corecta si promta a salariatilor in relatia cu administratia,pentru a apara si re dobandi increderea,solidaritarea,spiritul de echipa,in randul salariatilor CFR ,pentru ca aceasta frumoasa societate numita CFR sa mearga mai departe .Alaturati-va S.U.S. CFR Calatori afiliat la FSTFR pentru a ne regasi demnitatea si increderea in noi .

 19. Cred că trebuie să înțelegem că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători mai are și o altă atribuție principală și mă refer la organizarea oricăror altor acţiuni şi iniţiative solicitate de necesităţile reale ale membrilor săi (când în urma analizării solicitărilor scrise ale membrilor săi de sindicat se decide de conducerea S.U.S. CFR Călători în acest sens), în conformitate cu legea.

 20. Cred că trebuie să înțelegem că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători mai are și altă atribuție principală și mă refer la reprezentarea şi apărarea membrilor de sindicat în faţa conducerilor administrative şi/sau patronale, instanţelor judecătoreşti (când se decide de conducerea S.U.S. CFR Călători în acest sens), a organelor de jurisdicţie, a altor instituţii sau autorităţi ale statului pentru rezolvarea litigiilor de muncă.

 21. Cred că trebuie să înțelegem că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători are și altă atribuție principală și mă refer la apărarea drepturilor fundamentale oferite de calitatea de salariat privind: dreptul la muncă, la exercitarea profesiei, la salarizare în funcţie de pregătirea profesională şi de evoluţia preţurilor, la protecţie şi igienă a muncii, la asistenţă medicală gratuită, la concediul de odihnă plătit, la ajutor de şomaj, la alte forme de asistenţă şi protecţie socială prevăzute de Constituţie, de legislaţia muncii, de alte legi, de contractele colective de muncă.

 22. Cred că trebuie să înțelegem că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători are ca atribuție principală să urmărească să se respecte, să apere şi să promoveze interesele profesionale, sociale, economice, culturale şi sportive ale membrilor săi, a egalităţii acestora în drepturi.

 23. Cred că trebuie să înțelegem că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători are ca rol principal să asigure unitatea şi forţa de acţiune a sindicatului pentru punerea în valoare şi apărarea drepturilor şi libertăţilor legitime ale membrilor săi, fără deosebire de sex, rasă, culoare, origine etnică sau confesiune religioasă.

 24. Pentru o informare cât mai corectă a salariaților CFR-iști , prin intermediul site-ului https://www.fstf.ro, vă aduc la cunoștință că în activitatea sa, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători are următoarele atribuţii principale: a.) asigurarea unităţii şi forţei de acţiune a sindicatului pentru punerea în valoare şi apărarea drepturilor şi libertăţilor legitime ale membrilor săi, fără deosebire de sex, rasă, culoare, origine etnică sau confesiune religioasă; b.) respectarea, apărarea şi promovarea intereselor profesionale, sociale, economice, culturale şi sportive ale membrilor săi, a egalităţii acestora în drepturi; c.) apărarea drepturilor fundamentale oferite de calitatea de salariat privind: dreptul la muncă, la exercitarea profesiei, la salarizare în funcţie de pregătirea profesională şi de evoluţia preţurilor, la protecţie şi igienă a muncii, la asistenţă medicală gratuită, la concediul de odihnă plătit, la ajutor de şomaj, la alte forme de asistenţă şi protecţie socială prevăzute de Constituţie, de legislaţia muncii, de alte legi, de contractele colective de muncă; d.) implicarea activă în negocierea, încheierea, derularea şi încetarea contractelor colective de muncă la nivel de SNTFC,,CFR,,Călători,,SA; e.) participarea la elaborarea şi aplicarea regulamentelor de ordine interioară și a altor norme interne care vizează activitatea membrilor de sindicat în calitatea lor de salariaţi; f.) adresarea către autorităţile publice competente, conform Constituţiei, cu propuneri de legiferare în domenii de interes sindical; g.)reprezentarea şi apărarea membrilor de sindicat în faţa conducerilor administrative şi/sau patronale, instanţelor judecătoreşti (când se decide de conducerea S.U.S. CFR Călători în acest sens), a organelor de jurisdicţie, a altor instituţii sau autorităţi ale statului pentru rezolvarea litigiilor de muncă; h.) conlucrarea, fără implicare politică, cu toate organizaţiile şi organismele interne şi internaţionale care luptă pentru înfăptuirea aspiraţiilor de libertate, egalitate şi dreptate socială. i.)orice alte acţiuni şi iniţiative solicitate de necesităţile reale ale membrilor săi (când se decide de conducerea S.U.S. CFR Călători în acest sens), în conformitate cu legea.

 25. Pentru o informare cât mai corectă a salariaților CFR-iști , prin intermediul site-ului https://www.fstf.ro, vă aduc la cunoștință că în vederea realizării scopului pentru care este constituit, a prevederilor statutare, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători foloseşte, în raporturile cu patronatul, cu organele puterii de stat centrale sau locale, cu Parlamentul, mijloacele specifice muncii sindicale cum ar fi: negocierea, procedurile de soluţionare a litigiilor prin acțiuni în instantă şi procedurile de soluţionare a conflictelor de muncă prin mediere, conciliere, arbitraj, petiţia, protestul, mitingul, greva.

 26. Pentru o informare cât mai corectă a salariaților CFR-iști , prin intermediul site-ului https://www.fstf.ro, vă aduc la cunoștință că pot fi membri ai Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători persoane încadrate în muncă în domeniul de activitate feroviară, fără nici o îngrădire sau autorizare prealabilă, dar în baza unei cereri de aderare aprobată de Conducerea SUS CFR Călători .

 27. Pentru o informare cât mai corectă a salariaților CFR-iști , prin intermediul site-ului https://www.fstf.ro, vă aduc la cunoștință că Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (S.U.S. CFR Călători) este afiliat la Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România ( FSTFR ).

 28. Pentru o informare cât mai corectă a salariaților CFR-iști, prin intermediul site-ului https://www.fstf.ro, vă aduc la cunoștință că s-a constituit Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (S.U.S. CFR Călători) ce este o organizaţie cu personalitate juridică, constituit la nivel național cu membrii de sindicat ce sunt salariați din Unitatea Feroviară SNTFC “CFR Călători” SA.