Ședința Consiliului Național de Conducere al F.S.T.F.R. la sediul C.S.N. MERIDIAN

Consiliului Național de Conducere al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (F.S.T.F.R.) s-a reunit ieri, 14 februarie 2019, la sediul Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN, pentru a discuta împreuna cu conducerea S.N.T.F.C. “CFR Călători” S.A., revendicările feroviarilor, așa cum au fost ele formulate in Consiliul Director al F.S.T.F.R. din 17 ianuarie 2019. La întâlnire au participat aproximativ 40 de lideri ai F.S.T.F.R, reprezentanți ai CSN MERIDIAN , directorul tracțiune al SNTFC “CFR Călători S.A.” și directori ai sucursalelor regionale de transport feroviar de călători ai SNTFC “CFR Călători S.A. La aceste dezbateri au fost prezente și Televiziunea Romană, Kanal D și ProLex TV.

Liderii FSTFR din țara prezenți la dezbateri in prezenta reprezentanților conducerii SNTFC “CFR Călători” SA au cerut următoarele:

Vrem adoptarea URGENTĂ a LEGII privind Statutului Personalului Feroviar!

Vrem acordarea de către ARF către CFR Călători a compensației reale!

Vrem salarii de bază mărite cu 50% !

Vrem condiții decente de muncă!

Vrem investiții în sistemul de transport feroviar !

Vrem material rulant nou și infrastructură feroviară la standarde UE!

Vrem să scoateți urgent din bălării vagoanele și locomotivele CFR Călători și se le modernizați pentru a le pune în circulație!

Vrem ca CFR Călători să fie o societate națională publică de transport feroviar de talie europeană care să asigure pasagerilor servicii civilizate!

Vrem un ministru competent la Ministerul Transporturilor care să rezolve toate solicitările de mai sus!

Vrem ca Primul Ministru al României și Președintele României să se pună de acord pentru numirea ministrului care va ocupa acest portofoliu, astfel încât să mergem cu încredere în „trenul Europa” condus de „mecanicul de locomotivă România.”

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România a arătat conducerii SNTFC “CFR Călători”SA, ca in cadrul Comitetului Director al Federatiei din luna ianuarie 2019, liderii din țara au fost de acord cu organizarea unui MITING de PROTEST, împreună cu alte organizații sindicale feroviare, în 10 aprilie 2019, pentru a trage semnalul de alarmă ce anunță oprirea lucrului dacă CFR-știi nu își vor lua salariile intregi și la timp și dacă la negocierile din 2019 nu li se măresc salariile de bază cu 50%, precum și dacă nu sunt rezolvate și celelalte revendicări de mai sus .

Ședința Consiliului Național de Conducere al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România care s-a întrunit în data de 14 februarie 2019, a asigurat un cadru de dialog social (așa cum se încurajează și prin Legea nr.62 din 2011), între Administrație și sindicate pentru a se găsi soluții pentru rezolvarea revendicărilor enumerate mai sus, înainte de organizarea Mitingului de Protest din 10 aprilie 2019.

SHARE

2 Responses

  1. noi vrem ca să nu plătim așa mult pt permisele membrilor de familie