Întâlnirea mai multor delegații ale organizațiilor sindicale la sediul C.S.N. MERIDIAN

În data de 18.03.2019 o delegație din partea FSTFR a participat la o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, organizată de domnul Ioan Popescu la sediul Confederației Sindicale Naționale Meridian unde au fost puse în discuție problemele cu care se confruntă companiile din sistemul feroviar. Subfinanțarea acestor companii feroviare, unde statul român este unic acționar, a fost cauza principală ce a făcut ca în ultimele două săptămâni mai multe trenuri sa deraieze. A fost solicitata de asemenea acordarea subvenției reale pentru CFR Călători. În răspunsul domniei sale ministrul finanțelor Eugen Teodorovici a arătat că sprijină orice demers pentru investiții în infrastructura feroviară și în material rulant si este deschis dialogului permanent cu partenerii sociali.
Totodată președintele FSTFR Maxim Rodrigo Gabriel a arătat ministrului Muncii Marius Constantin Budăi că problema cea mai stringentă pentru salariații ceferiști este urgentarea promovării și adoptării Legii Personalului Feroviar (Statutul Personalului Feroviar) care se află la Camera Deputaţilor după ce a trecut tacit de SENAT, Statut al Personalului Feroviar ce nu este un moft, el reprezentând o strategie pentru rezolvarea problemelor privind resursele umane (salarizare, pensionare, etc.) cu care se confruntă CFR Călători, dar şi ceilalţi operatori de transport feroviar. S-a mai arătat că jumătate dintre lucrătorii feroviari au ajuns să fie salarizați la salariul minim pe economie, respectiv la nivelul unui muncitor necalificat sau al unui debutant, lucrători feroviari cu funcții de execuție implicate direct în asigurarea siguranței circulației, calificați și cu pregătire profesională specifică, cu responsabilități și răspunderi prevăzute în zeci de regulamente, instrucții de serviciu, ordine si dispoziții, cu răspunderi sub incidența inclusiv a codului penal, cu o experiență acumulată în ani vechime. Pentru a nu mai fi acest derapaj în remunerația salariaților feroviari, FSTFR susține în continuare introducerea coeficienților de ierarhizare ce sunt prevăzuți în forma de Statut care se află la Camera Deputaţilor.

Tin sa precizez ca in sala sunt mai multe delegatii ale organizatiilor sindicale afiliate la CSN Meridian… din silvicultură, agricultură, gospodărirea apelor, armata, industria de apărare, sănătate, administraţie publică, poliţie naţională, poliţie locală, vămi, transporturi, mass-media, justiţie, educaţie, industria extractivă.

SHARE