Oare vom avea un nou început al căii ferate în România?

Se pare că după deraierea datorată primei rectificări bugetare care transformă CFR Călători din profitabilă în neprofitabilă, noul ministru al Transporturilor Felix STROE și-a luat în serios portofoliul de ministru și așa după cum a promis la întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor sindicale, se pare că va face tot posibilul pentru a îmbunătăți imaginea sistemului feroviar din România, de a identifica pe teren problemele aduse la cunoștință de către reprezentanții organizațiilor sindicale prin actele înaintate către Ministerul Transporturilor, Parlamentului și Guvernului României, respectiv de a le rezolva în mod favorabil, iar acolo unde va constata nereguli și cu cei din conducerile unităților feroviare care nu-şi fac treaba, va lua măsuri de schimbare pentru neîndeplinirea atribuțiilor de seviciu.

În concluzie, noul ministru al Transporturilor Felix STROE se deplasează cu trenul și nu-i plac întârzierile acestora, stațiile CF neîngrijite, materialul rulant vechi și în consecință se poate observa că ia măsuri spontane!…

Citiți aici… https://www.cugetliber.ro/stiri-economie-ministrul-felix-stroe-l-a-demis-pe-directorul-companiei-cfr-infrastructura-333401

Ciți aici…https://www.curierulnational.ro/Transporturi/2017-10-24/O+noua+deraiere+pe+Caile+Ferate+Romane

Vedeți aici…http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/trenul-in-care-se-afla-ministrul-transporturilor-a-avut-intarziere-o-ora-felix-stroe-a-anunc-at-ca-il-va-demite-pe-c-eful-cfr.html

SHARE

6 Responses

 1. Fane să vedem câți vor înțelege mesajul Proteste la CFR

 2. d-nului ministru nu îi place dacă întârzie trenul cu care circulă

 3. 32) O întreprindere feroviară ar trebui de asemenea să
  respecte dreptul intern și al Uniunii privind prestarea
  de servicii feroviare, aplicate într-o manieră nediscriminatorie,
  destinate să asigure că aceasta poate să-și desfășoare
  activitatea în condiții de deplină siguranță și cu
  respectarea sănătății, a condițiilor sociale și a drepturilor
  muncitorilor și consumatorilor, pe tronsoane specificeArticolul 32 din directiva europeana 2012/34/U.E.

 4. in aceias zi cu protestele mecanici de locomotiva care sunt de serviciu vor iesi din depou numai cu acele locomotive care corespund tehnic conform articolului 40 din instructia personalului de locomotiva 201 si a ordinului 17RL1

 5. Reprezentanții Sindicatului pentru Unitatea Salariaților CFR Călători (SUS CFR Călători) amenință cu proteste dacă CFR Călători va fi trecută pe lista companiilor neprofitabile.

  Vom ieși prin mitinguri de protest dacă la a doua rectificare bugetară lucrurile nu se redresează și dacă nejustificat se introduce unitatea feroviară ca unitate neprofitabilă. CFR Călători avea 73 de milioane de lei profit. Dacă s-au luat 123 de milioane de lei, trece pe minus și trebuie schimbat bugetul prin hotărâre de Guvern, ceea ce este inacceptabil din punctul nostru de vedere, în condițiile în care toată Uniunea Europeană merge într-o altă direcție a transportului feroviar”, a declarat luni, pentru Agerpres, Rodrigo Maxim, președintele Sindicatului.

  De asemenea, acesta a mai spus că iarna îi va prinde din nou nepregătiți, precizând că „pregătirile se fac numai pe hârtie”.

  „Am atenționat că iarna ne va găsi din nou nepregătiți pentru faptul că vom avea pregătiri făcute numai pe hârtie, ca și în alți ani, și am solicitat ca achiziția de material rulant să se facă pe fonduri europene, care vor avea termen final prin 2021-2022. Am solicitat să se înceapă de anul acesta achiziționarea a 12 rame electrice, ce pot fi luate printr-un împrumut BERD”, a mai spus Maxim.

  Liderii Sindicatului pentru Unitatea Salariaților CFR Călători (SUS CFR Călători), afiliat la Confederația Sindicală Națională Meridian, s-au întâlnit luni cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru a-i prezenta rezultatele întâlnirii de lucru ce a avut loc în data de 9 octombrie 2017 cu ministrul Transporturilor de la acea dată, Răzvan Cuc.

  „În contextul recentei remanieri guvernamentale, liderii Sindicatului pentru Unitatea Salariaților CFR Călători (SUS CFR Călători) s-au întâlnit astăzi (luni, n.r.) cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, pentru a-i prezenta rezultatele întâlnirii de lucru din data de 9 octombrie 2017 cu ministrul Transporturilor de la acea dată, domnul Răzvan Alexandru Cuc, și pentru a-i solicita domnului ministru Gabriel Petrea să participe la o întâlnire cu noul ministrul al Transporturilor, pentru ca problemele semnalate de sindicate la întâlnirea precedentă să fie susținute și introduse cu prioritate pe agenda sa de lucru”, se arată într-un comunicat.

  Printre revendicări se numără urgentarea proiectului de lege a statutului personalului feroviar, restituirea compensației SNTFC CFR Călători din a doua rectificare bugetară din acest an, aducerea reparatorilor de locomotive înapoi ca salariați ai SNTFC Călători, achiziția de material rulant nou, precum și angajarea a 300 de mecanici, tineri absolvenți.

 6. Amenințare cu proteste la CFR
  16 octombrie 2017 – 18:28 – JURNALISTII.RO