Informare după întâlnirea din 19.10.2017 a reprezentanților organizațiilor sindicale cu noul Ministru al Transporturilor, domnul Felix STROE

Ca urmare a întâlnirii din 19 octombrie 2017, ce a avut loc între domnul Ministru al Transporturilor – Felix Stroe și reprezentanții organizaților sindicale (FNFMCV, FSTFR, FML, FNDF, FNST-ELCATEL) printre care și Presedintele SUS CFR Călători/președintele FSTFR/vicepreședinte CSN Meridian- Maxim Rodrigo Gabriel, precum și datorită faptului că domnul Ministru al Transporturilor a promis că va rezolva toate revendicările SUS CFR Călători prezentate în ședința menționată mai sus, revendicări considerate de Domnul Ministru al Transporturilor ca fiind obligatoriu de soluționat favorabil în perioada imediat următoare, inclusiv de reintroducere al domnului Director General Iosif Szenteș ca membru în Consiliul de Administrație al SNTFC ,,CFR Călători,, SA, SUS CFR Călători a hotărât să nu mai demareze procedurile necesare organizării unui MITING de protest în data de 30 noiembrie 2017 la sediul Ministerului Transporturilor, așa cum se preciza în Actul SUS CFR Călători nr. 64 din 18.10.2017….

Atașat este …act nr. din data de 20 octombrie 2017 

Domnul Ministru al Transporturilor – Felix Stroe, a solicitat reprezentanţilor organizaţiilor sindicale ca la următoarea întâlnire să prezinte un material comun structurat pe două capitole mari în care să se arate problemele generale şi problemele specifice fiecărei ramuri în parte cu care se confruntă sistemul feroviar.

Asteptăm din partea salariaţilor feroviari şi nu numai, sugestii, probleme specifice cu care vă confruntaţi în activitatea desfăşurată şi înaintate (eventual scrise în comentariu),  pe care să le susţinem la următoarea întâlnire cu domnul Ministru al Transporturilor.

SHARE

10 Responses

 1. Comentariile care nu va plac , le stergeti sau nu le dati acceptul.

  1. Problema e ca din spatele unui pseudonim și a tastaturii e foarte ușor de criticat…Normal ar trebui sa nu dau accept, cu toate ca nu e greu sa fii identificat după IP…

 2. Ce statut , ce salarizare? Pe ei ii preocupa soarta lui Szentes, sa nu piarda saracu banii de la consiliu1 ce a facut szentes asa de remarcabil la CFR Calatori , de il tineti asa in brate???

 3. Statutul si conditi de munca .Dar nu cred ca se aude pana sus! De ce sa fie acest

  ministru mai intelegator decat ceilalti care au promis si nu au facut nimic.Asta este un pic de praf acceptat si de sindicate din pacat.

 4. Con

  Conditii de munca mai bune

  Locomotivele sunt epave

  Infrastructura este vai mama ei

 5. Deficit de personal .Un electromecanic scb il formezi dupa cel putin 7 ani. Cei care concureaza si garanteaza siguranta circulatia feroviara sa fie pensionati dupa varsta de 50 ani.

 6. -Aprobarea in regim de urgenta a Statutului Lucratorului Feroviar in actuala forma.(Pensionarea personalului care concura la SC, cu varste peste 50 de ani, uzati fizic si pshic si asigurarea unui trai decent in restul vietii.)
  -Salarizare decenta a personalului CFR si readucerea in zona normalitatii de care se bucura o data, motiv de atragere a noilor cadre.

 7. Adoptarea statului in forma trecută de Senat.
  Angajarea de personal în funcțiile de execuție. ESTE MARE NEVOIE.

 8. 1- aprobarea Statutului în forma convenită de MT și organizațiile sindicale