La SNTFC CFR Călători SA este un nou ACORD

,, Nou Acord colectiv de muncă la CFR Călători , 02-04-2015
Administraţia CFR Călători şi reprezentanţii federaţiilor sindicale feroviare au semnat marţi – 1 aprilie 2015, în cadrul negocierilor pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, un nou Acord colectiv de muncă.
Acordul colectiv de muncă a fost încheiat pentru perioada 1 aprilie – 30 septembrie 2015 şi nu prevede concedieri colective de personal.
În conformitate cu prevederile acestuia, angajaţii CFR Călători îşi menţin toate drepturile salariale actuale şi, suplimentar, fiecare angajat beneficiază lunar de 10 tichete de masă.
Organizaţiile sindicale semnatare sunt: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial (FNFMC), Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) şi Federația Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV).
Federaţiile sindicale feroviare şi Administraţia CFR Călători vor continua negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă. ,, .
În ghilimele este Comunicatul de Presă al SNTFC,,CFR Călători,,SA. Citiți mai mult pe:
http://www.cfrcalatori.ro/presa/Nou-Acord-colectiv-de-muncă-la-CFR-Călători-56/s-1/p-1

SHARE

30 Responses

 1. ,, Învierea Domnului să-ţi umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase şi inima de iubire!
  Hristos a Înviat! ,, .

 2. ,, Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori să vă calauzeasca pasii, sa vă aduca sanatate si fericire care să dainuie vesnic in preajma voastră! Un Paste fericit alaturi de cei dragi! ,, .

 3. „Căldură în suflet, familie reunită, sentimente împărtăşite, satisfacţie maximă şi baftă la ciocnit ouă!” .

 4. „Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!” .

 5. „Abia aştept să ajung lângă voi, cei dragi sufletului meu. Până atunci aveţi grijă de voi şi faceţi curăţenie în casă şi în suflete. Se apropie Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Să o întâmpinăm aşa cum se cuvine!” .

 6. „Paşte mielul fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate. Paşte fericit!” .

 7. ,,Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat! ,, .

 8. „Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!”

 9. „Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!”

 10. „Pentru unii, Paştele e un moment de întregire a familiei, în care îşi doresc pace şi bucurie. Pentru alţii, e o zi în care se distrează ceva mai mult sau scapă de serviciu ori de şcoală. Pentru mine e pur şi simplu o zi minunată, pe care vreau să o împărtăşesc cu voi. Paşte fericit!”

 11. „Fie că sfântă sărbătoare a învierii Domnului să va aducă cele patru taine divine: lumina, înţelepciune, dragoste, speranţa. Un Paşte Fericit!”

 12. Cu ocazia Învierii Domnului noi cei din FSTFR vrem să va urăm toate cele bune, lumina în suflet și Hristos a Înviat!

 13. ,, Primăria Capitalei şi-a dat acordul pentru organizarea mitingului planificat de Alianţa Naţională Sindicală Feroviară în data de 28 noiembrie a.c., orele 11:00-13:00, în faţa Ministerului Transporturilor.
  Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, scopul acţiunii de protest este acela de a trage un semnal de alarmă faţă de modul în care sunt conduse companiile feroviare şi faţă de deciziile luate de manageri, decizii ce se dovedesc dezastruoase atât pentru societăţi, cât şi pentru angajaţi. La miting vor participa circa 400 de angajaţi de la CFR Călători şi CFR SA. “Dorim să atragem atenţia guvernanţilor asupra falimentării sistemului feroviar de către managerii privaţi, care nu s-au dovedit capabili să pună în aplicare o strategie adecvată la necesităţile de transport ale călătorilor şi mărfurilor”, ne-a declarat Rodrigo Maxim. ,, .
  Citiți mai mult pe :
  http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CD8QFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.puterea.ro%2Feconomie%2Fceferistii-fac-miting-de-protest-pe-28-noiembrie-82240.html&ei=nIslVbHjHcGasAGcsICACg&usg=AFQjCNGA0ykqJcPz2Xp8JngJq_zQq5NzOw&bvm=bv.90237346,d.bGg

 14. Aflăm dintr-un articol că CFR Călători a înregistrat pierderi și în anul 2013 când a avut Manager Privat-domnul Valentin Dorobanțu …
  ,, CFR Călători a înregistrat pierderi de 408 milioane lei în 2013… conform datelor de la Ministerul Finanţelor. ,, .
  ,,Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Transporturilor, veniturile CFR Călători au crescut cu 30% în primele 9 luni din 2014, la 2,49 miliarde lei, în vreme ce cheltuielile s-au diminuat cu aproape 5%, la 1,35 miliarde lei. ,, .
  Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2015
  Citiți mai mult pe:
  http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.zf.ro%2Fcompanii%2Fdezastrul-de-la-cfr-calatori-continua-compania-de-stat-estimeaza-o-scadere-de-10-a-veniturilor-13815805&ei=j4clVeHsHIWWsgHj8ICoCw&usg=AFQjCNGBFh_8jh2gAoUGxMCbnMKDxdszHA&bvm=bv.90237346,d.bGg

 15. Gogu CFR-istul spune că: ,,Nici pe mine nu ma satisfăcut oferta ADMINISTRATIEI, dar decat să ramân fara nimic . ,, …

 16. Gogu CFR-istul spune că: ,,No comment!!! Ne spun și altii că e cât de cât OK la Calatori. ,, .

 17. Ștefan Ion spune că : ,,nu trebuie sa ne multumim cu nimic pentru ca asta sa negociat la SNTFC CFR Călători SA și am castigat nimic din nimic,deci nu trebuie sa fim fericiti, administratia si-a facut jocul ,, .
  SNTFC CFR Călători SA în Comunicatul de Presă arată că : ,,angajaţii CFR Călători prin noul acord îşi menţin toate drepturile salariale actuale , noul acord nu prevede concedieri colective de personal şi, suplimentar, fiecare angajat beneficiază lunar de 10 tichete de masă. ,, .

 18. Domnilor nu trebuie sa ne multumim cu nimic pentru ca asta sa negociat , am castigat nimic din nimic,deci nu trebuie sa fim fericiti, administratia si-a facut jocul. Sper ca dupa incetarea noului acord sa fim pregatiti si sa punem de la inceput pe masa administratiei tabelele cu semnaturile pentru greva. Constat ca in afara de cele 10 bonuri nu se mai face referire la nimic , investitiile in locomotive = 0 , conditii de munca = 0 . Tocmai a fost reconfirmata in fruntea consiliului de administratie doamna Gartej intocmai ca la plenara C.C. a P.C.R. CFR cal. moare doamna Gartej rezista, pe ce lume traim si unde sunt negocierile.

 19. Să nu uităm că la SNTFC,,CFR Călători,,SA în anul 2015 s-a redus din nou subvenția aferentă transportului feroviar de călători cu suma de 267 milioane lei și în consecință SNTFC,,CFR Călători,,SA reduce în anul 2015 încă 2 milioane trenKm ajungând astfel la 50 milioane trenKm în anul 2015 și salariații SNTFC,,CFR Călători,,SA încheie în consecință un nou Acord până la rectificarea bugetară , deoarece salariații Ceferiști la rectificarea bugetară își vor subvenția înapoi …
  Deși SNTFC,,CFR Călători,,SA este pe primul loc la călători transportați în medie pe fiecare tren de călători în parte tot i se mută prestația, de Ministerul Transporturilor și Guvernul României, cu tot cu subvenție la operatorii de transport feroviar de călători privată ce sunt pe următoarele locuri cu mult mai puțini călători transportați în medie pe fiecare tren de călători în parte …

 20. Gogu CFR-istul referindu-se la noul Acord de la SNTFC,,CFR Călători,,SA deși nesatisfăcut de oferta ADMINISTRATIEI spune în comentariul său că până la urmă: ,, este mai bine pas cu pas, respectiv putin cate putin ,, decat ,,sa ramanem fara nimic, cum s-a mai refuzat prin alți ani si am ramas de caruta prin grija unora din sindicalistii de la acea vreme ,, .
  ,, Potrivit http://www.agerpres.ro/economie/2015/04/02/cfr-calatori-noul-acord-colectiv-de-munca-valabil-pana-la-30-septembrie-2015-nu-prevede-concedieri-colective-17-14-01, care citează sursa sa, în conformitate cu prevederile noului Acord, angajații CFR Călători își mențin toate drepturile salariale actuale și, suplimentar, fiecare angajat beneficiază lunar de 10 tichete de masă. Organizațiile sindicale semnatare sunt Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial (FNFMC), Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) și Federația Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV). ,, .

 21. Să nu uităm că organizațiile sindicale la negocierea noului Acord la nivel de SNTFC,,CFR Călători,,SA au solicitat ca pentru schimbarea în bine a imaginii CFR Călători să se urgenteze și asigurarea de uniforme frumoase și de bună calitate. Priviți imagini care reprezintă și ele o parte a CFR Călători pe:
  http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/nou-acord-colectiv-de-munca-la-cfr-calatori-ce-prevede-noua-intelegere-540350.html

 22. No comment!!! Trebuie sa ne spuna altii ca e cat de cat OK la Calatori, fara disponibilizari, familii distruse, copii care nu pot fi intretinuti in scoli, taxe si impozite neplatite, rate la banci etc. Nici pe mine nu ma satisface oferta ADMINISTRATIEI, dar decat sa raman fara nimic, cum s-a refuzat prin anii 90-2000 si am ramas de caruta prin grija unora din sindicalistii de la acea vreme, mai bine pas cu pas, putin cate putin. Asta e parerea mea si nu vreau sa fiti de acord cu mine! 🙂
  http://www.agerpres.ro/economie/2015/04/02/cfr-calatori-noul-acord-colectiv-de-munca-valabil-pana-la-30-septembrie-2015-nu-prevede-concedieri-colective-17-14-01