STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR A FOST ÎNREGISTRAT LA SENAT

Conform hotărârii Adunării Generale a FSTFR din 02.03.2016 în care s-a stabilit ca acțiune imediată a FSTFR și a CSN Meridian efectuarea demersurilor pentru înregistrarea la SENATUL ROMÂNIEI a propunerii legislative privind STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR s-a discutat de către Președintele CSN Meridian – Popescu Ion și de Președintele FSTFR – Maxim Rodrigo Gabriel cu Grupuri Parlamentare, cu alți parlamentari printre care și cu domnul Senator Haralambie Vochițoiu și ca urmare a discuțiilor avute s-a înregistrat în sfârșit după 26 ani de la Revoluție, în data de 13.04.2016 cu nr. 205 propunerea legislativă privind STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR.

Vedeți  aici solicitarea de înregistrare, precum și PROIECTUL STATUTULUI PERSONALULUI FEROVIAR înregistrat la Senat

Ținem să precizăm că în anul 2015 toate federațiile sindicale feroviare au făcut demersuri împreună la întâlnirile cu factorii decidenți, pentru ca STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR să treacă de Ministerul Transporturilor.  Pentru anul 2016 fiecare federație sindicală feroviară și-a propus ca acest STATUT al PERSONALULUI FEROVIAR să fie promovat mai departe ca propunere legislativă, astfel că după cum am arătat mai sus unul din obiectivele FSTFR a fost dus la îndeplinire cu ajutorul CSN Meridian și a domnului senator Haralambie Vochițoiu. Precizăm că STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR reprezintă și obiectivul celorlalte federații sindicale feroviare, motiv pentru care considerăm că vor fi alături de noi, de SENATUL ROMÂNIEI și de CAMERA DEPUTAȚILOR în promovarea acestei propuneri legislative. Vom reveni cu amănunte.

Derularea procedurii legislative, precum și opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică le puteți trimite pe site-ul Senatului… click aici

36 responses to “STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR A FOST ÎNREGISTRAT LA SENAT