MITING DE PROTEST LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI ÎN FAŢA GUVERNULUI ROMÂNIEI

Astăzi 23 aprilie ( Ziua Ceferistului) Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România,  Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi “ELCATEL”, Federaţia Sindicatelor Alfa Transport şi Federaţia Naţională Sindicală din Infrastructura Feroviară, organizaţii componente a Alianţei Federaţiilor Tehnice Feroviare, împreună cu Federaţia Naţională “Drum de Fier” au organizat un miting de protest în faţa Ministerului Transporturilor, urmat de un marş spre sediul Guvernului şi continuând protestul. La acest protest au participat peste 2000 de sindicalişti salariaţii feroviari având ca principalele solicitări adoptarea Statutului Personalului Feroviar, finanţarea corectă a infrastructurii feroviare, investiţii urgente în material rulant nou, condiţii de lucru şi salarii decente.

Domnul Maxim Rodrigo Gabriel, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România a declarat că statutul actual este unul comunist, nefiind schimbat în ultimii 28 de ani, astfel că este necesară adoptarea  noului STATUT care a fost trecut de Senat şi se află de mai bine de doi ani în Camera Deputaţilor  pentru avizul Guvernului.

Au fost depuse memorii la Ministerul Transporturilor, respectiv la Guvernul României, memorii ce cuprind problemele şi revendicările salariaţilor ceferişti care au fost marginalizaţi de factorii decidenţi din România.

Vedeţi mai mult… http://stiri.tvr.ro/cfr-istii-protesteaza—i-astazi-la-ministerul-transporturilor–lucian—ova-coborat-in-mijlocul-manifestan–ilor_830435.html#view

Vedeţi mai mult … https://www.facebook.com/dumitru.fornea?hc_ref=ARQdJ-I8AWU9TB7xuQU7I0-fPmimKNVCkX-D7l_B9ZANcLI2LL-cve53DX_38NS4QG8

 

SHARE

9 Responses

 1. Domnule preşedinte, Maxim Rodrigo, ar trebui să salutăm greva de avertisment a medicilor făcută pentru drepturile salariale ce le-au fost diminiuate în urma excrocheriei facute de guvernanţi cu trecerea contribuţiilor sociale la angajat. Nu că m-ar fi deranjat acest lucru dacă ar fi fost corect. Înainte de 1 ianuarie eram asiguraţi că la noi la mecanici de locomotive (şi mai ,ult ca sigur şi la alte categorii din CFR) nu vor fi probleme cu salariile. Că acestea v-or fi la fel ca cele din a doua jumătate a anului 2017 (de după marirea salariului) Din păcate şi la noi diminuarea este de 500-700 lei. Dacă nu credeţi luaţi fluturaşii mecanicilor de locomotivă şi vedeţi dacă în 4 luni din anul acesta, am avut măcar o singură lună cu salariul cel puţin egal (în nici un caz mai mare) decît salariul avut în a doua jumîtate a anului trecut. Credeţi oare că acasta nu este un motiv suficient (pe lîngă celelalte arătate la mitingurile de protest) să facem şi noi cel puţin o grevă de avertisment să-i punem pe guvernanţi să ia măsurile ce se cuvin în urma excrocheriei pe care au făcut-o?

  1. Domnule Mecanic Locomotiva stiu pozitia mecanicilor de locomotiva si automotor de la CFR Calatori si avertismentul transmis catre factorii decidenti de la FSTFR si sindicatele din FSTFR este ca vrem demersuri urgente pentru aprobarea unui BVC al CFR Calatori cel putin pe zero sau cel mult pe profit de 3%-5% si negocierea unui CCM in baza unui astfel de BVC, altfel incepand cu luna iunie pot exista demersurile necesare pentru Greva Generala , dar vrem si automotoare, rame electrice , vagoane si locomotive pana in iulie 2018 altfel vor exista demersurile necesare pentru Greva Tehnica chiar in iulie 2018.

  1. Astazi 09.05.2018 este zi de negociere la CFR Calatori si asteptam sa vedem daca s-au facut demersurile pentru un BVC al CFR Calatori pe zero sau pe profit de 3% asa cum am cerut personal la Comisia de Dialog Social de la Ministerul Transporturilor acum aproape doua saptamani aratand ca pozitia CSN Meridian prin reprezentantul acesteia in Comisia de Dialog Social al MT- Maxim Rodrigo Gabriel este ca MT sa respecte Regulamentul European care prevede ca si BVC al CFR Calatori pe anul 2018 sa fie cel putin pe zero sau cel mult pe profit de 3% -5%.

   1. încă nu avem BFC aprobat ? INFRA și Marfa au deja ,așteptăm să ne informați despre negocierile de azi

    1. Din partea FSTFR la negocieri in comisia propriu zisa sunt:
     Zabava Dumitru Presedinte Comisie ( Ramura Tractiune),Nechita Adrian (Ramura Vagoane) si Onita Ovidiu (Ramura Comercial ), iar in Comisia Tehnica de Negociere sunt din partea FSTFR: Grab Liviu, Popa Constantin,Paval Marian si Petrila Mihai. Toti au mai negociat CCM-uri in ultimii ani din partea FSTFR.

     1. Cu o mica precizare,FSTFR nu participa la negociere singura,participa alianta AFTF din care fac parte FML si FSTFR, si mai fac parte alti 3 membri, asta pentru o informare corecta a membrilor nostri de sindicat!