Informare cu privire la ORDINUL nr. 1.697 din 23 noiembrie 2012

 Informare despre ORDINUL nr. 1.697 din 23 noiembrie 2012 care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 824 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome “Monitorul Oficial”, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

Prelungirea efectelor Legii nr. 283/14 decembrie 2011 prin Ordonanța nr. 84/12 decembrie 2012 și în anul 2013 înseamnă că nici în anul 2013 nu vor avea autorizații de călătorie CFR-iștii și că SNTFC „CFR Călători” SA va avea și în anul 2013 din nou veniturile micșorate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și de Guvernul României.

Hotărârea nr. 11 din 14 decembrie 2012 a Consiliului de Administrație al SNTFC „CFR Călători” SA la punctul nr. 9 al Ordinii de zieste în sensul aprobării asigurării pentru anul 2013 a deplasărilor în interes de serviciu,precum și a deplasărilor la și de la locul de muncă a salariațiilor SNTFC „CFR Călători”SAși a salariațiilor SCRL Brașov SAîn aceleași condiții ca în anul 2012.

Membrii noștri de sindicat sunt dezamăgiți, nemulțumiți, revoltați de prelungirea efectelor Legii nr. 283/14.12.2012și ne-au transmis că ORDINUL nr. 1.697 din 23 noiembrie 2012 care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 824 bis, i-a convins că Guvernul României împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nu sunt interesați de transportul feroviar de călători de stat din România, nici de călători, nici de salariații CFR-iști și din această cauză nu investesc în achiziționarea de Automotoare, Rame Electrice și vagoane noi la SNTFC „CFR Călători” SA pentru a crește confortul și capacitatea de transport a călătorilor, știindu-se de faptul că în prezent nu toți călătorii plătitori se pot urca în toate trenurile de călători ale SNTFC „CFR Călători” SA.

 De asemenea dreptul la autorizațiile de călătorie pe calea ferată al CFR-iștilor fiind unul din puținele drepturi pe care le mai aveau acești salariați, membrii de sindicat ai FSTFR au solicitat FSTFR să colaboreze cu celelalte Federații Sindicale Feroviare pentru a întreprinde acțiuni de protest comune.

FSTFR solicită conducerilor sindicatelor afiliate la această Federație Sindicală Feroviară să discute cu membrii lor de sindicat și în urma discuțiilor avute să înainteze în scris puncte de vedere care să cuprindă descrierea acțiunilor de protest pe care le doresc membrii lor de sindicat și pe care solicită ca FSTFR să le susțină la întâlnirea comună dintre Federațiile Sindicale Feroviare de la începutul lunii ianuarie 2013.

Președinte FSTFR-Maxim Rodrigo Gabriel

 

SHARE

One Response

  1. Si pina la urma se intimpla ceva sau continuam sa fim bataia de joc a bestiilor astora?