Anul 2013 vine cu noi masuri de eficientizare a CFR Calatori

CFR Călători incepe anul 2013 prin reducerea programului de lucru cu una zi/luna pentru o perioada de 5 luni (februarie 2013 – iunie 2013) în baza prevederilor art. 52 alin (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicat, conform căruia  „În cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depăşesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unităţii sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Angajatorul CFR Călători consideră oportun aplicarea acestei măsuri preventive cu un impact social minim, evitându-se concedierile colective de personal în anul 2013.

Se consideră de angajatorul CFR Călători că ședința comună din 30.01.2013 constituie actul de consultare prealabilă a sindicatelor reprezentative la nivel de unitate în conștiință reciprocă a situației actuale a CFR Călători, situație în care lunar avem ca:

– Încasările lunare din vânzări de bilete acoperă doar salariile salariaților CFR Călători;

– Taxa de utilizare infrastructură (TUI) lunară ce se plătește la CNCF CFR SA în unele luni nu este acoperită de compensația primită de CFR Călători, iar restul lunilor TUI-ul ce trebuie plătit lunar este aproximativ egal cu compensația lunară primită;

– Facilitățile de călătorie acoperă alimentările conturilor sucursalelor pentru diverse cheltuieli, etc.

CFR Călători continuă și cu măsuri ce sunt menite a reduce consumul de combustibil al mijloacelor de remorcare (locomotive, automotoare), cu măsuri ce sunt menite a crește volumul  lunar al încasărilor, dar și cu sancționarea salariaților pentru orice neregulă în activitatea desfășurată de aceștia sau pe motive că nu-si îndeplinesc sarcinile de serviciu .

SHARE

2 Responses

  1. Macar sa fie sanctionati,abonatii la concedii medicale acordate unora care joaca pe masa la sfarrsit de an,dar am uitat are Nas sus.

Share:

Alte articole

LA MULȚI ANI

La mulți ani! Fie ca Noul An să vă găsească cu gânduri bune prieteni dragi și să vă rezerve cele mai înalte realizări. Să avem

Read More »