Anul 2013 vine cu noi masuri de eficientizare a CFR Calatori

CFR Călători incepe anul 2013 prin reducerea programului de lucru cu una zi/luna pentru o perioada de 5 luni (februarie 2013 – iunie 2013) în baza prevederilor art. 52 alin (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicat, conform căruia  „În cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depăşesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unităţii sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Angajatorul CFR Călători consideră oportun aplicarea acestei măsuri preventive cu un impact social minim, evitându-se concedierile colective de personal în anul 2013.

Se consideră de angajatorul CFR Călători că ședința comună din 30.01.2013 constituie actul de consultare prealabilă a sindicatelor reprezentative la nivel de unitate în conștiință reciprocă a situației actuale a CFR Călători, situație în care lunar avem ca:

– Încasările lunare din vânzări de bilete acoperă doar salariile salariaților CFR Călători;

– Taxa de utilizare infrastructură (TUI) lunară ce se plătește la CNCF CFR SA în unele luni nu este acoperită de compensația primită de CFR Călători, iar restul lunilor TUI-ul ce trebuie plătit lunar este aproximativ egal cu compensația lunară primită;

– Facilitățile de călătorie acoperă alimentările conturilor sucursalelor pentru diverse cheltuieli, etc.

CFR Călători continuă și cu măsuri ce sunt menite a reduce consumul de combustibil al mijloacelor de remorcare (locomotive, automotoare), cu măsuri ce sunt menite a crește volumul  lunar al încasărilor, dar și cu sancționarea salariaților pentru orice neregulă în activitatea desfășurată de aceștia sau pe motive că nu-si îndeplinesc sarcinile de serviciu .

SHARE

2 Responses

  1. Macar sa fie sanctionati,abonatii la concedii medicale acordate unora care joaca pe masa la sfarrsit de an,dar am uitat are Nas sus.