Monthly Archives: iulie 2018

LEGEA 221/2018 A FOST PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL

În Monitorul Oficial nr. 661/2018 partea I din data de 30.07.2018 a fost publicată Legea nr. 221/1018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ce va intra în vigoare de la 02 august 2018.

Vezi aici … legea-nr-221-2018-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-263-2010-privind-sistemul-unitar-de-pensii-publice

Oare CFR Călători va primi bani la prima rectificare bugetară din 2018?!

Premierul Viorica Dăncilă a convocat, luni 30.07.2018, o ședință informală, pregătitoare pentru ședința de guvern săptămânală de joi, când ar urma să fie aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

Tot luni la prânz, Liviu Dragnea discută cu Călin Popescu Tăriceanu detaliile rectificării bugetare din această săptămână, transmite Realitatea TV.

Vicepremierul Paul Stănescu și ministrul de Finanțe au vorbit până acum despre o rectificare pozitivă, dar datele execuției bugetare la 6 luni arată că încasările sunt mult mai mici decât cele preconizate.

Până la aceasta oră, Ministerul Finanțelor nu a pus în dezbatere publică vreun proiect privind rectificarea bugetară. Surse au declarat că vor fi tăiați bani de la Ministerul Agriculturii și Transporturilor, iar Ministerele Muncii și Sănătății vor primi bani în plus.

Să sperăm că nu vor fi tăiați bani de la investițile în materialul rulant promis de către ministru al transporturilor domnul Lucian Șova când a declart  că s-a început o procedură de licitaţie în vederea achiziţionării unui număr de 100 de automotoare tip Săgeată albastră Desiro, “însă nimic nu va veni pentru sezonul estival”.

Acest lucru se simte din plin de la începutul sezonului estival prin faptul că nu sunt suficiente vagoane, locomotive apte să remorce trenurile de călători, ce dau foarte mule defectări producând întârzieri în circulația trenurilor și nemulțumiri în rândul călătorilor, aceștia reorientându-se spre alte mijloace de transport. Dar să trăim cu speranța că situația dezastruoasă de la calea ferată se va ameliora și la această rectificare bugetară vor fi alocați bani necesari pentru repararea materialului rulant existent, respectiv achiziționarea de material rulant nou/second hand de pe piața externă…

Revenim cu un material video în care se arată că la rectificarea bugetară din luna august, de la Ministerul Transporturilor nu au fost tăiați bani, ci dimpotrivă acesta a primit bani în plus… http://www.fstf.ro/wp-content/uploads/2018/07/WhatsApp-Video-2018-08-06-at-08.53.11.mp4

CSN MERIDIAN și FSTFR trag un semnal de alarmă asupra crizei de la S.N.T.F.C. “CFR Călători” S.A.

ARF a organizat miercuri, 4 mai 2018, o consultare trilaterală la care au participat reprezentanții ARF, reprezentanții federațiilor sindicale ce au în componența lor majoritatea mecanicilor de locomotivă de călători și de marfă (FSTFR și FMLR), precum și consultanții europeni AECOM contractați de Banca Europeană de Investiții în vederea implementării Proiectului „Sprijin pentru Autoritatea de Reformă Feroviară la achiziția materialului rulant destinat transportul de pasageri”.

Cititi mai departe aici…http://www.csnmeridian.ro/articol/ro/1602/#

sau pe facebook…

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN (CSN MERIDIAN) și Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din…

Posted by Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN on Friday, July 6, 2018

Modificari la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

În data de 04.07.2018 la Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților ce este for decizional, a fost adoptată o iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani. Într-un comunicat al Camerei Deputaţilor se arată că…„Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”

Atașat aveți forma acestui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților în ședința din 04.07.2018…LEGE pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010