COMUNICAT A.N.S.F.

În data de 23.04.2014 Alianța Națională Sindicală Feroviară ( ANSF) a notificat SNTFC,,CFR Călători,,SA că în baza art. 161.-(b) și (c) și a art 162.-(1) , (2) și (3) din Legea nr. 62/2011 există premisele declanșării unui conflict colectiv de muncă. S-a făcut mențiunea de către ANSF că pe timpul celor 60 zile de negociere și prin  sesizarea respectivă s-a precizat revendicările angajaților, motivarea acestora, precum și propunerile de soluționare ce sunt consemnate atât  în notificarea ANSF ,  dar și prin celelalte adrese ANSF și prin Procesele Verbale de Negociere ale noului CCM la nivel de SNTFC,,CFR Călători,,SA, drept pentru care s-a  sesizat SNTFC,,CFR Călători,,SA existența premiselor declanșării conflictului colectiv de muncă la SNTFC,,CFR Călători,,SA.

SHARE

36 Responses

  1. NOTA:
    Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, jigniri, trivialitati, injurii aduse cititorilor care au scris unul sau mai multe comentarii sau altor persoane, se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau în funcție de conținut se va sancționa prin stergerea integrală a comentariului . Vă comunicăm că site-ul https://www.fstf.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii și că responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului (comentarilor).

  2. Noi Ceferistii putem sa stam linistiti referitor la drepturile suspendate si sa asteptam si in anul 2014 sa faca Plopul pere si Rachita micsunele…

  3. Să înțeleg că CFR Călători a ținut cont că există și mecanicul de locomotivă ca salariat al CFR Călători ?

  4. Domnul Ministru Dan Șova a explicat că:
    “Chiar aseară am stabilit care sunt paşii următori ce trebuie făcuţi. Astăzi (joi – n.r.) sindicatele sunt la întâlniri pentru a finaliza o serie de documente cu conducerile celor trei CFR-uri, la Infrastructură, Marfă şi Călători, urmând a prezenta documentele mai departe către Ministerul Dialogului Social, Ministerul Muncii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a vedea exact care sunt modalităţile de rezolvare”. Citiți mai mult pe :
    http://m.mediafax.ro/social/sova-neincheierea-contractelor-colective-de-munca-nu-va-afecta-drepturile-salariale-ale-cfr-istilor-12520544
    Conducerea SNTFC,,CFR Călători,,SA s-a întâlnit cu sindicatele în 25.04.2014 și a finalizat o serie de documente necesare pentru a găsi o soluție de moment.
    Tot în 25.04.2014 ANSF a primit răspuns de la SNTFC,,CFR Călători,,SA la Notificarea cu nr. 89/23.04.2014 cu precizarea că ANSF nu are motive reale de a declanșa un conflict colectiv de muncă la CFR Călători atâta timp cât CFR Călători a respectat toate prevederile legale în vederea negocierii noului CCM la nivel de SNTFC,,CFR Călători,,SA.

  5. În data de 24.04.2014 Alianța Națională Sindicală Feroviară ( ANSF) a notificat și CN CF ,,CFR ,SA că în baza art. 161.-(b) și (c) și a art 162.-(1) , (2) și (3) din Legea nr. 62/2011 există premisele declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de CN CF,,CFR,,SA.
    Să nu uităm că în data de 23.04.2014 Alianța Națională Sindicală Feroviară ( ANSF) a notificat și SNTFC,,CFR Călători,,SA că în baza art. 161.-(b) și (c) și a art 162.-(1) , (2) și (3) din Legea nr. 62/2011 există premisele declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de SNTFC,,CFR Călători,,SA.

  6. CRISTOS A INVIAT!pt toti cfr-isti…vreau sa ma adresez D-luiRodrigo sa il rog ca sa informeze opinia publica corect referitor la salariile noastre pe functii de incadrare…auzi la stirile tv 2800lei…si cine aude crede ca acela ii cel mai mic salariu…cata nesimtire…s titi ca personalul de tren are 1100incadrare si cu toate sporurile ajunge la 1400..1500 lei si sa zic cat cheltuie intr-o luna fiind plecat de acasa mai multe zile…vreau sa ne duca pana la 65 de ani…cand noi la 50 de ani avem sanatatea praf si nu ne ajung banii pt tratament…nu stie nimeni cu cate ne confruntam si cata munca….nu pt sa pus o eticheta,,,nasi”

  7. Nu sunt sedati dar sunt complect dezinformati. M-a mirat paterea unora dintre ei aseara dupa ce au aflat de marea realizare.

    1. niste gunoaie cu tupeu. stati linistiti membrii lor sunt sedati

  8. Ce este de înteles a fost o cacialma …
    s-a facut o ,, greva” spontană………….. pentru că administratia oferea crestere fondului de salarii cu 2,4/% și FNFMC si AFTF au obtinut după o ,, grea” negociere cu domnul ministru tot o crestere a fondului de salarii cu 2,4/% si ceva promisiunii … dar nu au spus ce au obtinut pentru ei cand au fost de acord cu această ofertă !!!!!!!!!!!!!!??????

  9. Si apropo de negocieri, ne poate spune cineva care sunt si ce contin articolele din ccm asupra carora s-a cazut deja de acord?
    Poate noi “beneficiari” avem si alte opini. Pe alte site-uri ale sindicatelor din cfr, chiar sunt solicitate propuneri.
    Si aici pe site s-au pus intrebari. Raspunsuri ioc.
    Uni chiar au postat si “eventuala grila de salarizare”.
    http://ctfsind.ro/wp-content/uploads/2014/04/grila2.pdf

    1. Bogdane, cu parere de rau iti transmit ca tu nu doresti sa fii informat. Dupa cum ti sa mai transmis o data, liderii nostrii sunt la zi cu tot ceea ce inseamna negocieri si nu numai. Inca o data iti tranzmit sa-ti intrebi liderul asa cum facem toti, asta binenteles daca faci parte din FSTFR sau ANSF. “noi “beneficiari” avem si alte opini“ pe care le-am transmis liderilor si ei mai departe comisiei de negocieri. Parerea noastra a contat si conteaza, de aceea s-a si declansat comform Legii nr. 62/2011 notificarea SNTFC-ului(existenta premiselor declanșării unui conflict colectiv de muncă).
      Parerea mea conteaza.

      1. Daca intreb si astept raspuns inseamna ca nu doresc sa fiu informat?
        Daca tu esti informat nu era mai simplu sa dai un raspuns.
        Aici e un forum sindical in care se discuta despre probleme sindicale sau aici doar ii criticam pe alti si ii laudam pe ai nostri?
        Crezi ca in aceasta perioada Maxim Rodrigo are timp sa stea in depou si sa ne raspunda la intrebari la toti? Nu e mai simplu sa se posteze aici si noi sa vorbim cu alti colegi.
        Tot ce am postat discutasem inainte si cu alti din conducerea sindicatului.
        Deci ori vrei sa “perii” sindicatul ori ai fost deranjat de intrebari.
        Daca asta presupune forumul, nu merita sa il mai accesez.

        1. Bogdane, aici este postare publica nu un forum de conversatii. Pe timpul negocierilor nu se pot publica documentele negocierii in afara unitatii (SNTFC CFR Calatori) ci doar in cadrul ei pentru salariati. Asa ca intreaba-ti toti membrii comitetului SDLBC ce au primit pe mail-ul lor personal toate actele ce contin informatiile despre negocierea noului CCM cu mentiunea de a nu le multiplica, ci doar de a informa verbal toti membrii de sindicat ai SDLBC, deoarece administratia a precizat ca aceste documente sunt confidentiale pentru cei care nu sunt membri de sindicat salariati ai SNTFC CFR Calatori.
          Iti precizez ca toate informatiile pe care le are Maxim Rodrigo, le au primite si toti liderii de sindicat ai ANSF si FSTFR din sindicatele cu membrii de sindicat salariati ai SNTFC CFR Calatori…
          Consider ca supararea ta nu este justificata…

        2. Nu Bogdane“nu este mai simplu sa se posteze aici si noi sa vorbim cu alti colegi.“ Trebuie sa intelegi ca liderii poarta o responsabilitate pentru informatile care le dau membrilor lor de sindicat. Site-ul il acceseaza oricine doreste, iar din informatile mele pe site intra si multi membrii (sau nu) de sindicat de la alte organizatii sindicale, avizi de informatie. De ce? este usor de inteles. Cei care spun ca-i reprezinta nu catadicsesc sa-i informeze. Si de aceea liderii nostri nu doresc sa intre in conflict cu celelalte federatii sindicale. De informatile transmise liderii sunt direct raspunzatori.
          “Deci ori vrei sa “perii” sindicatul ori ai fost deranjat de intrebari.“Cu repect iti transmit ca de periat imi periez numai pantofii iar intrebarile nu ma deranjeaza, ba chiar imi plac dar numai daca sunt pertinente si … . Sper ca sa teminam aici. Nu stiam ca esti membru FSTFR si imi cer scuze daca te-am deranjat cu raspunsul meu (sunt sincer, nu interpreta).

  10. ……………
    Bravo inca odata ati facut o intelegere de zile mari cea mai avantajoasa din ultimi 5 ani ca tot ati mentionat la toate televiziunile ca sarmanii CFR-sti au pierdut in ultimi anii aproximativ 30 de procente la salariu, ati obtinut ceva astazi……….. PROMISIUNI …………..
    Asa se negocieaza astazi ACORDURI pentru pielea ursului din padure…..
    Mare dreptate avea domnul senator cu o seara inainte de acest ,,SPONTAN,, ………….GREVA

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/lider-sindical-niciun-tren-nu-va-circula-miercuri-intre-7-00-si-9-00-angaja-ii-vor-intrerupe-voluntar-munca-video-81029.html

  11. Frăţică: Negocierile pentru contractul colectiv de muncă la CFR vor continua.

    “Nici în urma unor discuţiilor de miercuri nu s-a ajuns la un acord privind cuprinderea în contract a tuturor cerinţelor noastre. Negocierile vor continua. Există posibilitatea de a fi încheiat un acord, care să fie prezentat Fondului Monetar Internaţional, în care să fie prevăzută şi o majorare a fondului de salarii cu 2,4%, urmând ca diferenţa până la ceea ce solicităm noi din acest punct de vedere să fie analizată pentru a fi acordată până la toamnă”,http://www.mediafax.ro/social/fratica-negocierile-pentru-contractul-colectiv-de-munca-la-cfr-vor-continua-nu-s-a-decis-privind-conflictul-de-munca-12513782?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29&utm_content=FeedBurner

    fratica contra iulica ?

  12. Domnule Iulica frumoasa negociere/intelegere ati mai facut cu domnul Ministru, ce ati obtinut?!!!!! ca nu se intelege prea bine?!!!!
    Ce oferea Directoratul si ati obtinut voi ?! ….aaaaaaaaaaaaaaa niscai promisiuni ca veti negocia cu FMI o rectificare bugetara……………. chiar ne crezi prosti?……….. aplauze marete pentru asa negociere/ intelegere( ma rog) … sunteti de tot rasul….

  13. Ce fel de greva spontana a fost daca se stia de ieri ca intre orele 7-9 CFR-isti vor opri lucrul pentru doua ore? Nu vedeti ca este cusuta cu ata alba! Din pacate o parte din salariati au fost convinsi ca numai in acest fel se pot obtine revendicarile cerute. Total gresit. Atunci cand a fost schimbat directorul general de la calatori au facut greva cei de la infrastructura. Este greu pentru unii, care sunt obisnuiti cu bani si privelegii, sa accepte ca in cazul in care apara interesele salariatilor, membrii de sindicat, vor putea pierde aceste drepturi si privelegii. Atata timp cat sunt lideri de sindicat care nu isi vad decat interesul propriu omul de rand nu va trai bine. Fara o unire a tuturor salariatilor CFR-isti intr-un singur sindicat asa ne vom chinui. Fac un apel tuturor celor care citesc acest site sa inteleaga ca cei din conducerea FSTFR si ANSF nu vor decat sa apere drepturile salariatilor CFR fara a cadea la invoiala cu administratia pentru dobandirea de avantaje personale. In incheiere doresc sa urez tuturor celor care poarta numele de Gheorghe, George, etc. LA MULTI ANI!, sanatate lor precum si familiilor si sa dea Dumnezeu sa vina si timpuri mai bune.

  14. Domnule Fratica ce rost a avut toata aceasta mascarada ,toata aceasta bataie de joc la adresa membrilor de sindicat ,la adresa publicului calator ,de ce continui sa fii un tradator al cui interes il aperi ?.In toata activitatea ta sindicala nu ai facut decat sa-ti bati joc de proprii membrii de sindicat sa te folosesti de ei si sa-ti vezi propriul interes ,esti rusinea miscarii sindicale .Explica oamenilor unde este ghidusia ,,primesti 2,4 si refuzi — ” faci greva ” —-apoi accepti tot 2,4 ???????

  15. Declaraţie Iulică Măntescu, care vrea garanţii ferme pentru creşterea de 2,4%(!!!), conform economica.net:

    ‘Începând din această seară vom avea întâlniri la nivelul companiilor feroviare, pentru a schiţa acordul pe care trebuie să îl semnăm cât mai repede cu Ministerul Muncii şi cu Ministerul Finanţelor, privind o creştere a salariilor cu 2,4%, pentru următoarele luni. În luna iunie sau iulie ne vom prezenta în faţa reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional şi vom încerca să-i convingem că s-a făcut o greşeală şi că se impune o creştere a salariilor cu 10%, posibil după rectificarea bugetară din luna august. În orice caz, protestele vor continua dacă în următoarele zile nu vom primi garanţii ferme privind semnarea acestui acord şi – implicit – parafarea noilor Contracte Colective de Muncă’, a spus Iulian Măntescu.

    http://www.feroviarul.ro/ultima-ora/ultima-ora-greva-de-avertisment-a-avut-efect-si-sindicatele-au-ajuns-la-o-intelegere-cu-administratia.html

    Un adevarat lider iulica. Al administratiei.

  16. TEAPA ,TEAPA ,TEAPA greva a fost o manevra de prostit fraeri coordonata de Fratica si Dorobantu , ce 2,4 % asta este manipulare josnica a oamenilor membri de sindicat . Nu frate transpunerea pe grila a salariului minim x K ,si 7 ore serviciul zilnic , drepturile avute inapoi, daca nu am negociat degeaba noul contract de munca iar lideri de sindicat trebuie sa plece acasa intrucat nu au negociat decat avantaje personale.

  17. Vreau să-mi răspundeți în 24.04.2014 dacă întelegerea din 23.04.2014 dintre organizațiile sindicale reprezentative din sistemul feroviar (la care nu a participat și ANSF) și Ministrul Transporturilor -domnul Șova a cuprins și soluționarea divergenței pe Anexa nr. 1 , respectiv cea referitoare la Art. 7(1) și Anexa nr. 1 la Grila de salarizare cu coeficientul de ierarhizare K și formula de calcul pe care o aveam în CCM a cărui valabilitate a expirat și propunerea SNTFC,,CFR Călători,,SA pentru noul CCM la nivel de CFR Călători cu o Anexă nr. 1 fără coeficientul de ierarhizare K și fără formula de calcul pe care o aveam în CCM a cărui valabilitate a expirat . Și dacă da să ne spuneți care a fost rezolvarea divergenței respective ?

  18. Reprezentanții ANSF nu au participat la întâlnirea din 23.04.2014 dintre Ministrul Transporturilor-domnul Dan Șova și reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative din sistemul feroviar și în aceste condiții vă putem răspunde la întrebările puse pe site-ul http://www.fstf.ro în data de 24 aprilie 2014 după întâlnirea ce va avea loc la ora 11.00 între reprezentanții angajatorului SNTFC,,CFR Călători,,SA și reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivelul sectorului de activitate ,,Transporturi Terestre și Servicii Conexe,, printre care se află și reprezentanții Alianței Naționale Sindicale Feroviare ( ANSF) , respectiv Președintele ANSF-Maxim Rodrigo Gabriel , Primvicepreședinte ANSF-Pădureț Lucian și Secretar General ANSF- Grab Liviu.

  19. Întelegerea dintre organizațiile sindicale reprezentative din sistemul feroviar și Ministrul Transporturilor -domnul Șova a cuprins și soluționarea divergenței pe Anexa nr. 2 , unde ANSF preciza că trebuie aplicată propunerea conducerii SNTFC,,CFR Călători,,SA din Nota SNTFC,,CFR Călători,,SA nr. A12/3/864/07.04.2014 la Anexa nr. 2, A,prin care se poate acorda clase de salarizare la funcțiile ce sunt trecute a se acorda în această annexă și nu propunerea din Anexa nr. 2 din Notă SNTFC,,CFR Călători,,SA cu nr. A12/3/935/17.04.2014 și Anexa nr. 2, A din aceasta ?

  20. Întelegerea dintre organizațiile sindicale reprezentative din sistemul feroviar și Ministrul Transporturilor -domnul Șova a cuprins și reducerea la 7 ore serviciu zilnic pentru personalul de locomotivă-automotor și pentru mecanicul instructor așa cum au solicitat mecanicii de locomotivă salariați ai CFR Călători ce sunt membrii de sindicat ai ANSF, respectiv ca aceasta să fie una din revendicările susținute de ANSF la negocierea noului CCM la nivel de SNTFC,,CFR Călători,,SA ?

  21. De fiecare data ANSF este obigata sa respecte Legea, trebuind sa parcurga toate etapele LEGALE .Pe cand colegii nostrii fac INTRERUPERI SPONTANE ANUTATE CU 7 ZILE INAITE .
    ,,Legea nu inseamna dreptate.Legea este un mecanism cu multe imperfectiuni. Daca apesi butoanele corecte si mai ai si noroc s-ar putea sa apara dreptatea. Legea s-a dorit a fi doar un mecanism.” (Raymond Chandler)
    MULT NOROC SI SA AUZIM DE BINE .

  22. Este adevărat că urmare faptului că și după expirarea valabilității CCM la nivel de SNTFC,,CFR Călători,,SA pe anii 2012-2014 , au rămas în divergență toate revendicările ANSF și nu s-a acordat cel puțin o creștere salarială de 2,4% începând cu luna mai 2014 și cu 01 octombrie 2014 o creștere salarială cu diferența până la 10% ,fără concedieri de personal , în data de 23.04.2014 Alianța Națională Sindicală Feroviară ( ANSF) a notificat SNTFC,,CFR Călători,,SA că în baza art. 161.-(b) și (c) și a art 162.-(1) , (2) și (3) din Legea nr. 62/2011 există premisele declanșării conflictului colectiv de muncă ?
    Am văzut pe Digi 24 la ora 19.00 că va exista totuși o creștere salarială de 4% începând cu luna iulie 2014 și a doua majorare salarială cu diferența până la 10% după rectificarea bugetară. Ce ne puteți spune ?