Oare CFR Călători va primi bani la prima rectificare bugetară din 2018?!

Premierul Viorica Dăncilă a convocat, luni 30.07.2018, o ședință informală, pregătitoare pentru ședința de guvern săptămânală de joi, când ar urma să fie aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

Tot luni la prânz, Liviu Dragnea discută cu Călin Popescu Tăriceanu detaliile rectificării bugetare din această săptămână, transmite Realitatea TV.

Vicepremierul Paul Stănescu și ministrul de Finanțe au vorbit până acum despre o rectificare pozitivă, dar datele execuției bugetare la 6 luni arată că încasările sunt mult mai mici decât cele preconizate.

Până la aceasta oră, Ministerul Finanțelor nu a pus în dezbatere publică vreun proiect privind rectificarea bugetară. Surse au declarat că vor fi tăiați bani de la Ministerul Agriculturii și Transporturilor, iar Ministerele Muncii și Sănătății vor primi bani în plus.

Să sperăm că nu vor fi tăiați bani de la investițile în materialul rulant promis de către ministru al transporturilor domnul Lucian Șova când a declart  că s-a început o procedură de licitaţie în vederea achiziţionării unui număr de 100 de automotoare tip Săgeată albastră Desiro, “însă nimic nu va veni pentru sezonul estival”.

Acest lucru se simte din plin de la începutul sezonului estival prin faptul că nu sunt suficiente vagoane, locomotive apte să remorce trenurile de călători, ce dau foarte mule defectări producând întârzieri în circulația trenurilor și nemulțumiri în rândul călătorilor, aceștia reorientându-se spre alte mijloace de transport. Dar să trăim cu speranța că situația dezastruoasă de la calea ferată se va ameliora și la această rectificare bugetară vor fi alocați bani necesari pentru repararea materialului rulant existent, respectiv achiziționarea de material rulant nou/second hand de pe piața externă…

Revenim cu un material video în care se arată că la rectificarea bugetară din luna august, de la Ministerul Transporturilor nu au fost tăiați bani, ci dimpotrivă acesta a primit bani în plus… https://www.fstf.ro/wp-content/uploads/2018/07/WhatsApp-Video-2018-08-06-at-08.53.11.mp4

SHARE