HG 924/2017 PENTRU REEVALUAREA LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN CONDIȚII SPECIALE

În Monitorul Oficial 1039 din 29 decembrie 2017 a fost publicată Hotărârea nr. 924 din 20 decembrie 2017, hotărâre care prevede stabilirea procedurii de reevaluare a locurilor de muncă în condiții speciale, reevaluate potrivit prevederilor art. 30 alin. (2) din legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. În termen de 60 zile de la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial se înființează prin ordin comun al ministrului muncii și justiției sociale și al ministrului sănătății, Comisia pentru reevaluarea locurilor de muncă în condiții speciale.

Angajatorii împreună cu persoanele nominalizate la art. 4 alin. (1) lit. a) conform prezentei hotărâri, [nominalizarea locurilor de muncă pentru care se solicită reevaluarea, de către angajator împreună cu sindicatele existente potrivit legii şi/sau lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie ori cu reprezentanţii lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, prioritate având reprezentanţii lucrătorilor de la locurile de muncă pentru care se solicită reevaluarea, şi medicul de medicina muncii care a asigurat supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor de la locurile de muncă vizate;] vor solicita reevaluarea locurilor de muncă în condiţii speciale până la data de 30 iunie 2018.

7 responses to “HG 924/2017 PENTRU REEVALUAREA LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN CONDIȚII SPECIALE

 1. Acari,revizorii de ace avem vreo speranta sa primim grupele inapoi tinand cont ca lucram in conditii grele frig,ploi,caldura.fara a avea conditii minime de munca,inclusiv apa de baut o caram de la locuinta?

  • Da ! Este o singura speranta: STATUTUL sa fie adoptat! Depinde si de noi ….ce facem ca speranta sa devina realitate!

   • Podina Cristian

    se preconizează un miting de susținere a statutului ,FSTFR ce punct de vedere are ?

   • In calea ferata sa ajuns ca un mecanic instructor cu vechime de 10 ani sa ia salariu cu 1500 – lei mai putin decat un mecanic II ne autorizat la nici un tip de vehicul sau tip de prestatie,asa sunt rasplatiti cei care au acceptat sa se implice in instruirea si formarea noilor generatii de mecanici .Mai mult la depoul Ploiesti daca faci ore suplimentare ele sunt taiate de salariatii PPS ca nu avem voie sa facem ore suplimentare,de festive sa nici nu auda sefii ca depasim 32 si uite asa am ajuns din instructori ,salahorii CFR. Crede cineva ca ne indreptam in directia buna?La dep.Ploiesti Marfa a ramas doar un instructor T. la 100 de mecanici.cauza fiind tot nemotivarea salariala.

 2. Tot personalul cfr are probleme de la expunerea la Zgomot(surzenie),Vibratii nonstop,tangaj/ruliu(dureri articulare, de spate,genunchi,sold,ligamente si muschi),Praf (alergii diferite sau astm)(judecatorii iau spor ptr praful de pe dosare) expunere la inalta tensiune,(boli limfatice) stres datorat bioritmului dat peste cap datorita turelor(insomnii) …..

 3. Podina Cristian

  pot pierde mecanicii condițiile speciale de muncă ? sau pot câștiga și șefii de tren aceste condiții speciale de muncă ?

  • In conditiile actuale și la materialul rulant care este in parcul SNTFC CFR Calatori, este putin probabil sa se piarda conditiile speciale pentru personalul de locomotiva (mecanic, mecanic-ajutor, mecanic instructor). Reevaluarea locurilor de munca in conditii speciale se face doar pentru unitatile care au obtinut hotarare de mentinere a avizului de incadrare in conditii speciale in temeiul Hotărarii Guvernului nr. 1.284 din 2011. (La SNTFC CFR Calatori, au fost obtinute doar pentru locurile de munca mecanic, mecanic-ajutor, mecanic instructor)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *