VIITOARE ACȚIUNI FSTFR PRECIZATE DE CSN MERIDIAN

Vorbind despre alegerile conducerii FSTFR ce au avut loc în cadrul Ședinței Adunării Generale din 02.03.2016, s-a arătat că jumătate din conducerea FSTFR (respectiv din membrii Comitetului Director) s-a schimbat, astfel că pentru  o mai buna cordonare si informare reciprocă conducerea organizației sindicale FSTFR s-a descentralizat prin transferarea unei serii de competențe către conducerile Comitetelor Agențiilor Zonale ale FSTFR. Tot în cadrul ședinței din data de 02.03.2016 presedintele CSN MERIDIAN  ca invitat de onoare, a informat colegii cu privire la faptul că un numar important de lideri sindicali din cadrul FSTFR vor reprezenta CSN MERIDIAN în cadrul diverselor organisme tripartite de la nivel județean, în același context de informare reciprocă teritorială.

Aproximativ jumatate din Comitetul Director este format acum din noi lideri. Conducerea organizatiei se descentralizeaza, iar o serie de competente vor fi transferate catre cele patru Agenții Zonale ale FSTFR , fiecare agenție zonală acoperind cate 2 regionale CFR. Trebuie reținut că  FSTFR are in componenta cel mai mare sindicat din cadrul CFR Calatori: “Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor CFR Calatori” – 2350 membri de sindicat, din cei 13 000 de salariati ai CFR Calatori“…

Presedintele CSN MERIDIAN a informat colegii cu privire la faptul ca un numar important de lideri sindicali din cadrul FSTFR vor reprezenta CSN MERIDIAN in cadrul diverselor organisme tripartite de la nivel judetean, motiv pentru care, este nevoie de o mai buna cordonare si informare reciproca.
Cativa lideri de sindicat au ridicat problema conditiilor insalubre de lucru care afecteaza sanatatea lucratorilor, lipsa spatiilor de odihna si pentru pauzele de masa, nerespectarea  unor prevederi din contractul colectiv de munca.
Actiunile viitoare ale FSTFR vor viza:
•Statutul feroviarului
•Cresterea numarului de membrii de sindicat
•Manifestari si actiuni sindicale cu ocazia Zilei Feroviarului
•Campanii de advocacy pentru asigurarea serviciului public de interes general pentru transportul feroviar de pasageri si pentru asigurarea investițiilor în materialul rulant etc.”…

Citiți :
http://www.csnmeridian.ro/articol/ro/1464/

16 responses to “VIITOARE ACȚIUNI FSTFR PRECIZATE DE CSN MERIDIAN