Monthly Archives: octombrie 2015

MICII CÂȘTIGĂTORI, POT FI OARE UNITĂȚILE FEROVIARE???

“Guvernul a aprobat, pe 28 iulie, prima rectificare bugetară pe anul în curs, în forma propusă de Ministerul de Finanțe. Executivul a luat în calcul o creștere economică de 3,3% anul acesta, în creștere de la 2,5%, cât se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, citat de agerpres.ro.”
“Liderii PSD, UNPR și ALDE s-au întâlnit, în secret, la Vila Lac pentru a pune la punct planul rectificării bugetare ce va fi aprobat, vineri 23 septembrie 2015, într-o şedinţă specială de Guvern. Sănătatea, agricultura şi autorităţile locale sunt marii cîştigători, până în acest moment, ai celei de a doua rectificări bugetare din acest an, potrivit Realitatea TV. Cert este că datele aferente lunii septembrie arată că bugetul se află pe excedent, fiind colectate cu 6,5 miliarde de de lei mai mult decât era estimat inițial”

Citeste mai mult pe :
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQqQIwAGoVChMI-ame5JbUyAIVpg9yCh0JpgiO&url=http%3A%2F%2Fwww.realitatea.net%2Fcoalitia-edin-a-secreta-pe-tema-rectificarii-bugetare_1814421.html&usg=AFQjCNF3tuotcVJTkByhGXZITMCtticVoQ&bvm=bv.105454873,d.bGQ

COMUNICAT DE PRESA 12.10.2015

Astăzi 12 octombrie 2015 în urma întâlnirii conducerilor federațiilor sindicale din transporturile feroviare, s-a emis un comunicat de presă comun prin care anunță că în data de 09 octombrie 2015 organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar, au depus la ITM București solicitarea privind concilierea conflictului de muncă declanșat la cele trei unități feroviare … VEZI AICI COMUNICAT DE PRESA

INFORMARE 01.10.2015

La data de 30 septembrie 2015 a avut loc ultima zi de negociere, respectiv ultima zi de valabilitate a ACORDURILOR COLECTIVE înregistrate  la cele trei unității de cale ferată – CNCF CFR SA, SNTFM CFR MARFĂ SA si SNTFC CFR CĂLĂTORI SA. Ultima ofertă a administrației a fost doar cu acordarea a câte un tichet de masă pe zi lucrătoare doar pe luna octombrie și încheierea unui nou Acord pentru două luni de zile. Organizațiile sindicale reprezentative nu au fost de acord cu oferta Administrației astfel că nu s-a ajuns la niciun consens în ceea ce privește încheierea noilor CCM-uri cu valabilitate de la 1 octombrie 2015.
În aceste condiții în cursul zilei de 01 octombrie 2015, ALIANȚA NAȚIONALĂ SINDICALĂ FEROVIARĂ va sesiza conducerile SNTFC CFR CĂLĂTORI SA și CNCF CFR SA despre existența premiselor declanșării conflictului de muncă în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 62/2011 – Legea dialogului social, aceasta fiind prima etapă prevazută de lege.
După primirea răspunsului conducerilor unităților feroviare la notificarea înaintată de către ANSF, vă vom aduce la cunoștință despre următoarele etape ce se vor efectua conform dispozițiilor Legii nr. 62/2011.